Sivut

torstai 18. toukokuuta 2017

#6 Exploring Barcelona

Tässä loput nähtävyydet jossa itse kävimme. Esimerkiksi Parc Güell:issa emme käyneet porttien sisäpuolella.

Sagrada Familia

Gaudín tunnetuin rakennus jota rakentaa vuonna 1882, eikä se vieläkään ole valmis. Gaudí itse kuoli 1926 jäätyään raitiovaunun alle. Rakennuksen tekemistä jatketaan vielä tänäkin päivänä ja sen on määrä valmistua 10.6.2026 jolloin Gaudín kuolemasta on sata vuotta.
Rakennuksen seinät ovat täynnä pikkutarkkoja yksityiskohtia ja kirkon sisälle on myös mahdollista päästä. 




Torre Agbar

Pilvenpiirtäjä joka on 142 metriä korkea eli Barcelonan kolmanneksi korkein rakennus. Sitä alettiin rakentaa vuonna 1999 ja se avattiin vuonna 2005. Emme tiedä onko se toimistorakennus, mutta on erittäin hyvä maamerkki ja pimeällä se on valaistu sinisin valoin.

 

Montjuïc

Montjuïc on 185 metriä korkea kukkula Barcelonan laidalla. Sitä kutsutaan juutalaisvuoreksi koska sieltä on löydetty juutalaisten hautausmaa. Sen päällä on Castell de Montjuïc joka on tänäpäivänä sotamuseo. Vuorelle pääsee kaapelihissillä josta avautuu näkymä koko Barcelonaan. Linna on rakennettu 1600-luvulla ja ajan mittaan siellä on ollut vankila ja sitä on käytetty Espanjan sotien aikana sotilas käytössä. 
Omasta mielestämme Montjuïc on yksi parhaimmista nähtävyyksistä Barcelonassa ja suosittellemme siis sitä.

 


Boqueria

On La Ramblalla sijaitseva kauppahalli josta on mahdollisuus ostaa esimerkiksi. hedelmiä, lihaa, leipää ja kaikkia muita herkkuja. Bogueria oli erittäin ruuhkainen ja sen kiertämiseen kannattaa varata aikaa.



La Pedrera - Casa Milà ja Casa Batlló

Gaudín suunnittelemia rakennuksia. La Pedrera on rakennettu vuosina 1906-1912. Se edustaa modernismia ja se on Gaudín viimeinen yksityiskäyttöön suunnittelema rakennus. Tämän jälkeen Gaudí omistautui pelkästään Sagrada Familialle. Rakennuksen muoto on "aaltoileva" sisältä sekä ulkoa ja sen katolla on näköalatasanne.


Casa Batlló on rakennettu vuonna 1877 ja se on uudelleensuunniteltu vuonna1904. Rakennus on julkisessa käytössä. Sinne pääsee turistit sisälle ja siellä järjestetään tapahtumia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti