Sivut

lauantai 13. toukokuuta 2017

#5 CASUALDAY

Kolme viikkoa on nyt työssäoppimista täällä Barcelonassa takana ja viimeinen viikko on pian starttaamassa. Normaali työpäivä alkaa meillä kymmeneltä. Kun asiakkaat saapuvat autamme valitsemaan kypärät, viemme segwayt pihalle ja opetamme ajamaan segwayn kanssa. Jos kierroksella on enemmän kuin kuusi ihmistä täytyy lain mukaan ryhmässä olla kaksi opasta eli pääoppaan lisäksi toinen meistä opiskelijoista menee mukaan. Tällöin ajamme ryhmän keskellä jotta voimme varmistaa, että ryhmä kulkee turvallisesti.



Kierroksien ulkopuolella tehtäviimme kuuluu sosiaalisen median päivittäminen ja segwayden huoltaminen, eli esim. peseminen ja akkujen vaihto. Aurinkoisina päivinä lähdemme kahdestaan ns. "promoamaan", eli ajelemme pitkin Barcelonaa. Esitteiden jakeleminen on täällä laitonta, joten ajelemme vain turistialueilla ja ihmiset tulevat meiltä kyselemään. Näin suomalaisena ajattelee, ettei ihmiset lähestyisi, mutta välillä kiinnostuineita on ihan ruuhkaksi asti.


Molemmat olemme pitäneet työssäoppimisjaksosta. Välillä tietenkin hankalat asiakkaat esim. saksalaiset isot miesryhmät aiheuttavat harmaita hiuksia, mutta niistäkin on selvitty (pienillä kolareilla kylläkin). Välillä on päiviä jolloin ei ole paljoa kierroksia tai sataa vettä. Tällaisina päivinä tekemistä ei ole juurikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti