Sivut

maanantai 8. toukokuuta 2017

#4

Nähtävyyksiä on Barcelonassa kaikennäköisiä ja Antoni Gaudí on tunnetuin arkkitehti. Hän oli katalonialaisen modernismin tärkein edustaja.  Jaamme nämä nähtävyydet kahteen postaukseen ja tässä ensimmäisessä on käsittelemme nähtävyyksiä jotka ovat segway -kierrosten varrella.

Kolumbus monumentti



Monumentti on n. 60 metriä korkea ja se esittää Kristoffer Kolumbusta osoittamassa Uutta Maailmaa kohti johon purjehtia eli Amerikkaa. Se on tehty Barcelonaan vuonna 1888. Tornin huipulla on näkötasanne jonne on mahdollista päästä ja se maksaa 4€.

Barcelonetan ranta


Rannalla on meidän segway -kierroksen ensimmäinen kunnon pysähdys. Ranta on Barcelonan suosituin turistien keskuudessa ja siksi se on varsinkin kesäisin todella täynnä. Ranta on rakennettu vuoden 1992 Olympialaisia varten ja kaikki se hiekka on tuotu Saharan autiomaasta. Segway -kierroksella menemme hyvän tovin rantaa pitkin.

Tornitalot



Rannan tuntumassa on kaksi tornia jotka on erittäin hyviä maamerkkejä jos on eksynyt kaupungissa. Tornit on rakennettu Olympialaisia varten ja silloin toisessa niissä asui kaikki amerikkalaiset urheilijat ja toisessa "muut" urheilijat. Nykyään toinen taloista on hotelli ja toinen on toimistorakennus.

Parc de la Ciuatadella





Barcelonan suurin puisto. Puistosta löytyy mm. Barcelonan parlamentti, eläintarha, soutuvenelampi ja Cascada monumental joka on suuri suihkulähde. Uskotaan että Gaudílla on näppinsä pelissä tässäkin puistossa, mutta sitä ei ole pystytty todistamaan. Puisto on kaunis ja siellä on mukavaa kesäpäivää satojen muiden turistien kanssa. Sisällisodan aikana vuosina 1936-1939 puisto oli maan tasalla ja se oli armeijan tukikohta, jolloin koko kaupunginosa suljettiin ja ihmiset häädettiin kodeistaan. 

Arc de Triomf


Suunniteltiin vuoden 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi. Kaari sijaitsee Parc de la Ciutadellan laidalla. Alunperin paikalle oli tarkoitus rankentaa Eiffel-torni. Barcelona hyväksyi tornin, mutta kun sen kuva pistettiin lehteen asukkaat tyrmäsivät idean täysin ja paikalle rakennettiin Arc de Triomf. Seuraavaksi idea lahjoitettiin Pariisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti