Sivut

torstai 27. huhtikuuta 2017

#2. SEGWAYDAY BARCELONA

Buenos tardesta vaan! Nyt aletaan olla kotiuduttu tänne Barcelonaan. Kolme päivää töitä takana. Yritys, jossa työskennellään on Segwayday Barcelona, joka järjestää turisteille kierroksia ympäri Barcelonaa segway-menopeleillä. Meille oltiin tosiaan sanottu, että meidän tuli olla paikalla kymmeneltä ekana päivänä. Katottiin netistä jo etukäteen, että paikka aukeaa yhdeksältä, joten oletettiin että työntekijät olisivat olleet paikalla kymmeltä kun sinne mentiin. Mutta eihän siellä ketään ollut. Oltiin jo vähän 'paniikissa', et oltiinko ihan väärässä paikkaa vai missä. Olis vissiin pitäny ottaa etukäteen vähän selvää, ettei espanjalaiseen työkulttuuriin kuulu ihan tarkalla minuuttiaikataululla meneminen. Ekat työntekijät saapu paikalle siinä kymmenen maissa ja heille se oli ihan normaalia.



Meille selvisi, ettei yksikään työntekijöistä ole alkuperäisesti espanjalainen. Kansalaisuuksia löytyi mm. Italiasta, Marokosta ja Britanniasta. Pääsiassa tyypit puhuvat tuolla toisilleen englantia, mutta kielitaitoa löytyy kaikilta sen verran, että myös ranskaa, venäjää, italiaa, espanjaa ja saksaa kuulee paljon. Saksankieliset asiaakkaat onkin tän yrityksen suurin yksittäinen asiakaskunta. 


Barcelonassa on tietty alue, jossa segwayllä saa ajaa. Alueeseen kuuluu ranta kokonaisuudessaan, sen lähellä sijaisevat puistot ja muut merkittävät nähtävyydet. Kaupungin suurin ja tunnetuin katu La rambla olisi aivan alueen tuntumassa, mutta se on aina aivan tupaten täynnä turisteja, joten segwayllä ryhmien kanssa sinne meneminen olisi aivan mahdotonta. Kierroksia on kolmen mittaisia, 2h:n kierros jossa näkee kaiken alueella, 1.5h:n, jolla näkee rannan ja vähän puistoa ja 1h:n kierros, jolla näkee rannan tai puiston. Kierrokset varataan netin kautta, soittamalla tai kävelemällä suoraan toimistolle. Kierroksia saa usealla eri kielellä (Englanti, venäjä, ranska, saksa, espanja). 



Työpäivämme ovat pääsääntöisesti 8h:n mittaisia, mutta kierroksien määristä riippuen ollaan päästy välillä aikaisemmin, jos iltapäivällä ei ole ollut enää kierroksia ja ollaan saatu muut pienet askareet hoidettua (mm. segwayden huoltaminen). Kierroksilla kuljemme joko ryhmän perässä tai ison ryhmän kanssa toinen ryhmän keskellä ja toinen perässä. Otamme kierroksilta kuvia ja laittelemme niitä mm. yrityksen facebook-sivuille ja instagramiin. 

Tähän menessä ollaan molemmat tykätty tosi paljon. Työntoverit on kaikki tosi mukavia ja avuliaita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti